London Golf Club

London Golf Club

Onze pub/hotel in Canterbury

Austin Lodge Golf Club

Rozentuin van Lord Harris

London Golf Club

London Golf Club

Interieur Leeds Castle

Etchinghill Golf 


Wie Kent niet kent…


Wie kent niet kent heeft nog iets moois te ontdekken! Kent, de tuin van Engeland, ligt voor ons eigenlijk binnen handbereik. De Noordzee scheidt ons en dat maakt wellicht ook dat we er, ondanks de geringe afstand, in een andere wereld komen.


Overtocht

Comfortabel slapen op zee

Om in Kent te komen kan gekozen worden voor de weg door België naar Zeebrugge / Calais of naar Hoek van Holland waarvandaan de Stena Line ferry naar Harwich vaart. Wij kozen voor de laatste optie. Het is de kortste weg naar de UK en geeft de mogelijkheid ’s-nachts over te varen, aan boord te slapen en uitgerust aan te komen. 

De hutten aan boord zijn riant en de maaltijden vorstelijk. www.stenaline.nl Na zo’n comfortabele overtocht is het nog maar ruim 100 km rijden om in Kent te komen. 
Uit het ruime aanbod van banen in Kent (meer dan 100) kozen wij er vijf om nader kennis mee te maken naast ons bezoek aan diverse attracties in dit graafschap.


Boughton Golf Club


Deze golfclub ligt in het Kentse heuvelland tussen Canterbury en Faversham. Wij bespeelden er de 18 holes-baan en troffen daarbij een ruim opgezette baan met veelal brede fairways in een licht heuvelachtig terrein. Zoals de weg naar de club aan twee kanten begroeid is met een dichte beplanting van bomen en struiken zo geldt dat ook op de golfbaan. Is de bal daarin eenmaal verdwenen dan is terugzoeken meestal een vergeefse actie. Als nieuweling op de baan hadden we soms moeite onze route naar een volgende hole te vinden. Tijdelijk, vanwege een aanstaande verbouwing,  had men geen plattegrond van de baan beschikbaar maar die hebben we toch wel danig gemist. De ruime greens zijn van prima kwaliteit en lopen snel. Aan hindernissen zijn er twee lastig geplaatste vijvers (met overigens schitterende waterlelies) en de nodige bunkers die nog net geen potbunkers zijn maar toch hinderlijk diep en, zo bleek, vaak nauwelijks uit te spelen richting green. Al met al een leuke baan die echter bij een eerste kennismaking pittig bleek.
Het ruime clubhuis ademt een gezellige atmosfeer. Binnen in ruim voorhanden fauteuils of buiten op het terras met uitzicht op de green van hole 18 is het aangenaam toeven en een prima plaats voor evaluatie van de gespeelde ronde.

Boughton Golf Club


Shepherd Neame


Shepherd Neame is de naam van de oudste bierbrouwer in Engeland. De brouwerij in Faversham staat open voor bezoekers die er kennis kunnen maken met het ambachtelijke proces van het brouwen van diverse biersoorten en … daar zelf proefondervindelijk een oordeel over vellen.  Zie http://www.shepherdneame.co.uk/
Naast een bierbrouwerij heeft Shepherd Neame ook een groot aantal pubs, deels met overnachtingmogelijkheden in Zuid Oost Engeland. Op onze trip hebben we in twee ervan verbleven, zeer tot ons genoegen, de Miller’s Arms in Canterbury en de New Flying Horse in Wye. Echte aanraders durven we te zeggen!


Canterbury


Als zetel van de aartsbisschop, de primaat van de Anglicaanse kerk is deze stad wellicht het meest bekend. Voor de Engelsen is de kathedraal hier vooral de plaats waar in 1170 Thomas Becket werd vermoord. Het is de start geweest voor Canterbury als pelgrimsoord en later als toeristencentrum. Nog steeds is het toerisme er de belangrijkste inkomstenbron. Begrijpelijk want deze gezellige studentenstad aan de rivier de Stour is ook naast de beroemde kathedraal het aanzien meer dan waard.


Austin Lodge Golf Club


In de buurt van het schilderachtige Eynsford treffen we deze rustige golfclub. Om er te komen rijd je voorbij een bord “doodlopende weg” nog 3 km door om bij het clubhuis te komen. Het ruime clubhuis heeft wel iets van een (verdwaald) Spaans landhuis. De baan ligt in heuvelachtig terrein waarin pittig geklommen en gedaald moet worden. Een buggy is hier bijna onontbeerlijk. Nauwkeurig spel is van belang want zodra de bal buiten de fairway komt is hij lastig te traceren (of terug te spelen). Er zijn enkele spectaculaire holes mbt de te spelen hoogteverschillen, soms ver de diepte in dan weer steil omhoog. De kwaliteit van de baan is prima maar de moeilijkheidsgraad is er hoog. Echt een baan voor ervaren golfers die hun mouwen eens op willen stropen. Zeker geen baan voor beginners of middelmatige handicappers. 


Lord Harris


De countryside in Kent heeft, naast de romantische sfeer, veel te bieden. Zo zijn er na wat speurwerk langs smalle binnenweggetjes de nodige mooie tuinen te vinden. Op die manier vonden we bij Faversham House Belmont, een statig landhuis met prachtige tuinen van de familie Harris. Naast diverse krijgsverrichtingen voor The British Empire heeft Lord Harris hier op zijn landgoed ook een prachtige golfbaan gecreëerd. We bespeelden deze niet maar hij staat voor een volgende keer zeker op de lijst.


London Golf Club


Deze golfclub met twee 18 banen, de Heritage en de International, kan echt een chique (en dure) club genoemd worden. Nadat men er de riante toegangspoort  heeft gepasseerd volgt men nog een weg van een mijl lang naar het statige clubhuis. Wij speelden er de International Course die dit jaar (2014) ook het decor zal vormen voor het Volvo World Matchplay kampioenschap. Voor lage handicappers is deze baan een feest voor gemiddelde en hoge handicappers een taaie tegenstander of soms een bron van wanhoop. De fairways zijn hier niet echt smal maar direkt naast de faiway is de rough behoorlijk hoog. De baan is schitterend en het onderhoud onberispelijk. We hebben dit nauwkeurig kunnen bestuderen want het speeltempo was bij ons bezoek gewoon traag. Bij iedere afslag moesten we wachten en we begrepen dat dit niet uitzonderlijk was. Voor Londense zakenlieden die hier ruim vertegenwoordigd zijn biedt dit een uitstekende kans om met hun meespelende klanten te overleggen.

Leeds Castle


Leeds Castle


Een van de grote publiekstrekkers in Kent is Leeds Castle. De populariteit is waarschijnlijk te danken aan het feit dat hier van alles te zien en te beleven is. Allereerst is er het oude kasteel dat tot betrekkelijk recent nog werd bewoond door een welgestelde Amerikaanse die hier de rich and famous from all over the world ontving. De inrichting is er nog alsof de bewoonster enkele decennia terug net vertrokken is. Verder zijn er schitterende tuinen en vijvers en een grote speeltuin.


Bridgewood Manor Hotel


Voor de banen vlak bij Londen vormde dit hotel onze uitvalsbasis. Het telt 100 kamers en ligt vlak bij de Motorway.  Op een zachte zomeravond is het er uitstekend vertoeven in de ruime binnentuin. Ook niet onbelangrijk: De wifi werkt er perfect! 


Lullingstone Golf Club


In diverse opzichten is deze club het tegenovergestelde van de London GC. Dit is typisch een club voor “de gewone man”. Men komt er via de bekende smalle holle weggetjes, opvallend landelijk zo vlak bij de metropool Londen. De pro-shop, de spike-bar en het restaurant zijn er niet glimmend en glanzend maar, om zo te zeggen: iets gedateerd. De golfbaan hier laat wat ons betreft niets te wensen over. De fairways zijn er echt riant zij het dat diverse schuin 

aflopen ( dus steeds hoog mikken!), de greens gewoon snel met opvallend weinig slope en de bunkers zijn er normaal en niet ontzettend diep. Het uitzicht is er ook fenomenaal op diverse uitgestrekte lavendelvelden en het oude Lullingstone Castle. Alles bijeen: Voor ons is dit een topbaan, gewone down-to-earth voorzieningen en een mooie baan die niet overdreven moelijk is.


Etchinghill Golf


ClubVlakbij Folkestone ligt deze gezellige golfclub. De 18-holesbaan is gesitueerd op een helling zodat van bijna ieder punt op de baan een mooi uitzicht op het dorpje Etchinghill wordt geboden. De club maakt de indruk een geanimeerd verenigingsbestaan te kennen. De sfeer is er heel amicaal en plezierig. De baan is van prima kwaliteit maar het feit dat de baan op een helling is gelegen vergt soms speciale vaardigheden. We hadden enige moeite bij onze ronde de juiste “next hole” te vinden\. Het is dus wel zaak om met een birdie-book de baan in te gaan.

Naast de hier besproken banen heeft Kent nog erg veel moois aan golfmogelijkheden te bieden. Men kan zich daarvoor orienteren op: http://www.golfinkent.co.uk/

Voor overige zaken en meer informatie over Kent kan men zich laten gidsen door:

www.visitkent.co.uk en www.kentattractions.co.uk

Boughton Golf Club

Winkelstraat in Canterbury

Interieur House Belmont

London Golf Club

London Golf Club

Lullingstone Golf Club

in "iest gedateerde" entourage

Etchinghill Golf 

Hier serveert marshall kopje koffie in de baan

Wgenpark bij Austin Lodge Golf Club