Clubhuis van GC The Rookery, Marco's Island

Rondje bij de snowbirds

Om een (deel van) de koude winter te ontvluchten kozen we deze keer voor Florida om dat land te verkennen en van appetijtelijke temperaturen te kunnen genieten. We zijn met deze keuze niet uniek: Duizenden vooral oudere mensen uit het noorden van de USA en Canada doen dit al jaren en zijn daar bekend als snowbirds. De reis er naar toe vergt wel een investering in tijd. Vanaf Amsterdam naar Miami ben je (met een rechtstreekse vlucht) tien en een half uur onderweg. Troostrijke gedachte is daarbij dat de terugvlucht er over hetzelfde traject nog geen acht uur over doet (vanwege de straalstroom zeggen de kenners). Begin februari, start van onze trip, troffen we in Miami een aangename temperatuur van 28 graden wat daar rond deze tijd een normale waarde is.


Miami Beach


Om te acclimatiseren hebben we voordat we verder Florida in trokken een paar dagen in Miami Beach gelogeerd. Dat bleek een uitstekende keus. In deze stad, feitelijk een langgerekt eiland voor de kust bij Miami, is het strand overal dichtbij. Wij verbleven in het iets voordeliger noordelijk deel, wat overigens niet betekent dat het daar goedkoop is. Zeker voor ons Nederlanders is een mooi gegeven dat een nostalgisch vormgegeven bus voor gratis vervoer over de hele lengte van het eiland zorgt. Southern Beach is in Miami Beach "the place to be" met de zeker 's-avonds gezellig drukke Lincoln Road met heel veel bars, restaurants en winkels van "de grote merken". Verder vind je daar de beroemde Ocean Boulevard met veel gebouwen in art deco-stijl en onder meer het paleisachtige huis van voormalig modekoning Gianni Versace die daar voor zijn voordeur is vermoord. Per huurauto zijn we verder Florida ingetrokken. Interessante ervaring bij het huren was: We hadden besloten een Toyota SUV te huren bij Alamo. Bij het ophalen werden we verwezen naar een deel van de parkeergarage vol met SUV's van uiteenlopende merken. "Zoek er hier maar een uit!" was de boodschap die we mee kregen. Op deze manier krijg je nog eens een nieuwe mogelijkheid je op de amerikaanse automarkt te oriënteren. Wij stelden deze geste wel op prijs. Via de Everglades zijn we naar Naples aan de westkust van Florida gereden. Interessant krokodillenland natuurlijk maar ons viel op dat langs deze hele route geen behoorlijke kop koffie te krijgen was!

The Rookery  Hole 15


Naples


Op het aanbod hier aandacht aan te schenken in een artikel in De Nederlandse Golfkrant waren we uitgenodigd een ronde te spelen op The Rookery, een golfbaan in de buurt van Naples. Deze baan behoort samen met nog een andere bij het vooraanstaande JW Marriott Marco Island Beach Resort. De toegangsweg, bewaakt en alleen voor spelers toegankelijk, voert door weelderig groen en hoge palmbomen. Het clubhuis is majestueus te noemen. Het oogt als een groot landhuis en blijkt van alle gemakken voorzien. De golfshop is er compleet uitgerust en de service blijkt er optimaal. Niet zo gek allemaal als je ziet welke prijzen hier gehanteerd worden. Dit blijkt echt een oord waar welgestelden niet te klagen hebben. De golfers die ik op deze vol bezette baan trof voor het overgrote deel ouderen. Dit blijkt een van de banen te zijn waar de happy few onder de snowbirds hun ronden golf spelen. Achteraf begrijp ik wel waarom: een schitterende lay out van de baan, een uitdaging voor zowel lage als hogere handicappers. Ik kon dit behoorlijk vergelijken want ik (handicap 23) werd vergezeld op mijn ronde door een plaatselijk pro, Phil Ott (een kanjer van een golfmaat). Phil speelde uiteraard van de back-tee en ikzelf van de “gele” en een goede score kregen we beiden zeker niet cadeau. Bij een baan als deze passen alleen maar superlatieven: Onderhoud, snelheid greens, interessante waterhindernissen en noem maar op. Eén kanttekening wil ik wel maken: Het viel me op dat rondom de baan en tussen de holes veel ruimte is gegeven aan (overigens hele nette) condominiums. Dat kwam het uitzicht dan niet ten goede. Maar ja, de happy few onder de snowbirds moet ook ergens logeren nietwaar ?!

Zwemvest-uitleen-station op strand van Naples

 Auteur slaat af

op signature hole 16

The Rookery  Hole 9

Cape Canaveral 


Melbourne


Op onze trip in Florida hebben we tenslotte de oostkust nog verder verkend. Een van de plaatsen waar we daar logeerden was Melbourne op zo’n 60 mijl van Cape Canaveral. Natuurlijk hebben we daar dit fameuze lanceerterrein bezocht: zeker de moeite waard en rijk aan historische raketten en aanverwante zaken. Vanaf het strand van Melbourne hebben we hier later tussen de nodige andere kijkers ook de lancering van een SpaceX raket van Elon Musk kunnen volgen. Indrukwekkend zo’n schouwspel (ook op de nodige afstand). We logeerden in Melbourne op een Airbnb adres dat ik tenslotte als aanbeveling niet ongenoemd wil laten: Private Suite w/Pool & Spa Near Downtown & FL Tech. Wij hebben inmiddels al veel Airbnb bezocht maar dit is voor ons de beste. Bezoek dit adres van Cherie en Bill en u zult begrijpen waarom.


terug naar boven


Vermaak in Naples: Drankje doen op varend cafeetje!