Driving Range Marina Bay GC

Iedereen gebruikt een buggy op Marina Bay GC


Singapore


Over Singapore, unieke stadstaat in Z.O. Azië, kan ik hierbij diverse nagenoeg allemaal positieve zaken melden maar daarbij past ook één kanttekening: Het is ontzettend ver weg en vergt vele uren vlieggeduld om er te komen. Pff!
Er eenmaal gearriveerd blijk je te zijn aangekomen in modern warm land, bewoond door een mengelmoes van oosterse rassen en westerse expats. Goed zichtbaar is dat Singapore een rijke, welvarende natie is waar een veilige en ontspannen sfeer heerst.
Architectuur
Imponerend is de (ultra-)moderne hoogbouw in en om het centrum. Met name de financiële city is een bundeling van moderne hoge bouwsels die imponerend tegen elkaar lijken op te bieden. Indrukwekkend! Daarnaast tref je er nog veel gebouwen uit de koloniale Engelse tijd. Zonder uitzondering zien deze er, ondanks de soms hoge leeftijd, ook prima uit en vormen ze een mooie tegenstelling met eerdergenoemde moderne architectuur.
Aan gezondheidszorg en huisvesting wordt er relatief veel aandacht gegeven. Over de gezondheidszorg daar kan ik (gelukkig) niet meepraten maar qua huisvesting is zichtbaar dat er veel is en wordt geïnvesteerd in (wel vaak eenvormige) appartementsgebouwen voor zowel privé eigenaren als "sociale" huisvesting.
Schuilkelders
Omdat we gedurende een deel van de tijd in een airbnb- appartement verbleven hebben we wel kunnen constateren dat woonruimte er niet ruim en erg duur is. Daarbovenop is men verplicht in ieder appartement een "household shelter" zeg maar een schuilkelder in te bouwen. Op sommige punten is Singapore dus wel eigenaardig.

Zie ik dit goed? Ja inderdaad, een par 6 ! 

Marian Bay Golf GC, uitzicht op de baan vanaf het terras

Deze baan telt een flink aantal waterpartijen

Liefhebbers kunnen hier ook 's-avonds spelen (lekker koel)


Marina Bay Golf Course


Golfen kan je er ook. Er zijn in Singapore ruim 20 golfbanen. Zelf heb ik er kennis gemaakt met de Marina Bay Golf Course. Deze baan ligt niet ver van het oude centrum maar is niet met openbaar vervoer te bereiken. Om er te komen ben je aangewezen op een taxi, die hier overigens heel betaalbaar is. De clubgebouwen zijn hier modern, van alle gemakken voorzien. Heel aantrekkelijk hierbij is met name het ruime overdekte terras met mooi uitzicht op de eerste en laatste holes. De driving range wordt er volop benut en kent een ruime capaciteit: Er zijn vier etages met in totaal 150 (!) afslagplaatsen. De 18 holes baan ligt in een vlak terrein van waaruit steeds een goed zicht op de unieke skyline van Singapore is.


Complicerende factoren


De vlakke baan kent vrij weinig bomen maar wel diverse andere complicerende factoren. Hole 4 is met zijn lengte, vanaf de uiterste tee ruim 651 meter, een spectaculaire par 6.  Verder zijn er de nodige waterhindernissen in de vorm van kleine meertjes, De meeste holes grenzen wel aan zo'n watertje en hole 13 is een spectaculaire (schier-)eilandhole waarbij een snelle green het extra lastig maakt de bal juist te plaatsen. Andere (zeer) complicerende factoren zijn de bunkers op deze baan. De baanexploitant vergast er de spelers met 91 (!) exemplaren daarvan en heel veel daarvan zijn er gewoon diep. Wie zijn bunkerslagen niet (min of meer) beheerst kan beter wegblijven bij deze overigens erg goed onderhouden baan.


Comfortabel


Kortom: Wie de kans krijgt deze stadstaat te bezoeken kan er zijn ogen uitkijken, gerieflijk genieten en desgewenst een rondje golf spelen op een baan waar je gastvrij wordt ontvangen.

Drive naar het centrum van Singapore

Hole 13 met lastige bolle green