Pula Golf Resort

Interieur een van de kamers op Pula Golf Resort

 Pula Golf Resort

 Pula Golf Resort


Verwennerij op Mallorca!


Wie na de zomer als golfer zijn swing nog even verder wil perfectioneren of zomaar wat wil nagenieten van lekker weer heeft uiteraard diverse zuidelijke reisbestemmingen als mogelijkheid. Mallorca blijkt in zo'n geval wel een heel goede keus.
Kortgeleden maakten we kennis met twee (golf-)bestemmingen die ons erg enthousiast maakten.


Pula Golf Resort


Op een klein uur rijden vanaf de luchthaven Palma naar het noordoosten troffen we bij het plaatsje Son Servera, Pula Golf Resort, een uitgelezen bestemming voor hardcore-golfers die naast de nodige golffaciliteiten een comfortabel hotel wensen. Het Resort is opgebouwd rond een historische haciƫnda daterend van eind 16e eeuw. Dit karakteristieke gebouw is herschapen in een

uiterst sfeervol hotel. In het hoofdgebouw vind je tien smaakvol klassiek ingerichte suites met ieder een eigen terras. Daarnaast zijn

elders op het terrein in andere gebouwen nog diverse suites met een modern interieur gecreƫerd, ook weer elk met een eigen buitenzitgelegenheid. Naast het centrale plein van het resort waarop een gezellig terras is gesitueerd liggen twee putting greens en een ruime driving range.

De 18 holes golfbaan ligt op een licht geaccidenteerd terrein en is een ontwerp van Jose Maria Olazabal. De holes liggen aan twee kanten van een "provinciale" weg en zijn door een tunneltje met elkaar verbonden. Vanaf de baan heeft men deels uitzicht op een imposante bergketen en deels, vanaf hogere punten in de baan, kijk je uit op de zee die enkele kilometers verder ligt. In de baan zijn een aantal waterpartijen opgenomen die niet alleen het beeld verlevendigen maar soms ook lastige hindernissen blijken. Alles bijeen een afwisselende en goed onderhouden baan als onderdeel van een Resort waar golfers echt onder elkaar zijn.

Straatbeeld in hoofdstad Palma

 Pula Golf Resort

Golfpark Mallorca Puntiro


Iberostar Cristina Hotel


Is Pula Resort echt "a place to be" voor golfers, ons volgende onderkomen was het Iberostar Cristina Hotel in Playa de Palma dat een meer algemeen toeristisch karakter heeft. Dit vlak bij het strand gelegen onlangs gerenoveerde ****Hotel doet fris, licht en modern aan en blijkt van alle gemakken voorzien. Het is een groot hotel dat aan enkele honderden gasten onderdak biedt. Het service niveau is afgestemd op grote aantallen gasten. Naast uitgebreide zwembadfaciliteiten waar zonaanbidders en zwemmers zichzelf kunnen vermaken zijn er ook de nodige Spa en Wellness faciliteiten.


Verder zijn er mogelijkheden voor diverse vormen van al dan niet begeleide (aqua-)fitness en shows en presentaties van een professioneel animatieteam. De kamers zijn er ruim en fris en worden strikt onderhouden door uiterst vriendelijk personeel. De restaurantvoorzieningen kennen hier de zelfbedieningsformule. De buffetten zijn overvloedig, goede kwaliteit en zeer gevarieerd, zodanig dat ook de meest verwende smulpapen hier voldaan van tafel gaan.

Iberostar Cristina Hotel


Golfpark Mallorca Puntiro


Op nog geen half uurtje rijden hiervandaan bezochten we Golfpark Mallorca Puntiro. Deze parkland-golfbaan is een ontwerp van Jack Nicklaus.  Het terrein is nagenoeg vlak, een buggy is hier niet nodig. De baan is prima onderhouden en biedt ook eerste bezoekers mogelijkheden voor een behoorlijke score. Twee grote waterpartijen komen op vier aanliggende holes in het spel en zorgen voor extra uitdaging, zeker op hole 16: een par 3 waarbij tussen (gele) teebox en green zo'n 135 meter water ligt. Op hole 17 staat bij de Teebox een camera opgesteld die het mogelijk maakt van de afslag een opname te maken en die later in het clubhuis terug te zien en te analyseren. Helaas bleek deze aantrekkelijke faciliteit bij ons bezoek niet goed te functioneren. Los daarvan bood deze ronde ons een leuke ervaring. We komen hier graag nog eens om de score te verbeteren. 
Vind je het gek dat wij na dergelijke ervaringen spreken van: Verwennerij op Mallorca?

Iberostar Cristina Hotel

Levende have op Golfpark Mallorca Puntiro

Pula Golf Resort