Wedstrijdbeeld uit de finaleronde

Geurt van Vendeloo, de finalewinnaar

Gavin Baptiste op Fairplay


Aphroditecup finaleweek: Una gran fiesta!


Op de Montenmedio Golf & Countryclub aan de Costa da Luz in Zuid Spanje is van 4 t/m 11 november de eindronde gespeeld voor de Aphrodite GolfCup. Daarvoor waren op diverse clubs in ons land in de loop van het jaar de voorronden gespeeld. De 14 finalisten werden vergezeld door partners, begeleiders en supporters en vormden met elkaar een groep van bijna 40 personen die gedurende een week in de Hacienda Montenmedio verbleven. In die periode zijn op de Montenmedio-baan drie stableford wedstrijden gespeeld en op de laatste speeldag is de finale voor de Aphrodite GolfCup gespeeld. De 18-holes baan ligt in een licht glooiend landschap en is erg ruim opgezet. Het Hacienda-hotel, het clubhuis en de diverse servicegebouwen op de baan zijn opgetrokken in typisch Andalusische stijl. Nergens langs de golfbaan bevindt zich enige bebouwing, het geheel is ingebed in een bosrijke omgeving.


Montenmedio baan


De lichtglooiende baan is zeker te lopen (evt. met handtrolley) ofschoon er op een enkele plaats sprake is van venijnige klimmetjes en afdalingen. Op slechts twee holes komt er water in het spel. De fairways en ook de rough naast de fairway zijn over het algemeen heerlijk om vanaf te spelen en de greens zijn erg snel zeker in vergelijking met onze thuisbanen. Deze golfbestemming kan beschouwd worden als een verborgen juweel dat nog veel meer Nederlands bezoek verdient.

Clubhuis, terras, pro-shop, caddymaster en zwembad op Montenmedio

De deelnemersgroep bestond uit echtparen, vrienden, vriendinnen en drie vaders en zonen. Een aantal deelnemers kenden de formule al van eerdere edities maar velen waren hier voor de eerste keer. Mogelijk vanwege het gegeven dat "Sport verbroedert" of hoe dan ook, binnen de kortste keren vormde keren vormde de groep een gezellig geheel waarin iedereen zich thuis voelde. Tijdens de wedstrijden was de sfeer serieus en tegelijk aangenaam en in de vrije tijd was er een plezierige en ontspannen atmosfeer waarbij regelmatig (soms onbedaarlijk) werd gelachen.

Parapluiedennen op Montenmedio

Ganzen op Montenmedio

G & CC Montenmedio

G&CC Montenmedio

Gedurende de week werd men via een blog (www.farandsure2017.blogspot.nl) op de hoogte gehouden van starttijden, flightindelingen, uitslagen en dagelijkse wederwaardigheden. In het weekprogramma waren enkele dagen "ter vrije besteding" opgenomen. Deze tijd werd op diverse manieren benut: Sommigen gingen quad rijden op een nabij gelegen circuit, anderen verkenden de omgeving op een motor en er werden bezoeken gebracht aan de nabijgelegen kust, het naburige witte heuveltop-dorp Vejer de la Frontera en het op ruim 60 km gelegen Cadiz. Het weer werkte zodanig mee dat er ook waren die een lekkere tijd aan het zwembad hadden.

GC Fairplay kent flinke waterpartijen

Een groep van 21 deelnemers benutte de vrije tijd voor een bezoek aan de op een halfuurtje rijden gelegen baan van Fairplay. Dit blijkt een prachtige parklandbaan met flink wat waterpartijen. Ofschoon deze baan in een beperkter oppervlak was ingepast dan Montenmedio was iedereen zeer te spreken over deze 18 holes. > FinaleDe finalewedstrijd om de Aphrodite GolfCup op de laatste golfdag werd een spannende strijd op een baan die de deelnemers inmiddels redelijk bekend was en onder onveranderd mooie weersomstandigheden. Drie personen eindigde met de netto score van 76 en, zoals tevoren was bepaald, ging het voordeel naar de houder van de laagste handicap. Zodoende werd Geurt van Vendeloo (Kromme Rijn) de winnaar en eindigden Benjamin Paul (de Semslanden) en Sandy Nielsen (Hitland) op de tweede en derde plaats. De overige plaatsen waren vervolgens voor: Mark Mathijsen (Dorhout Mees), Quinten Kasteel (Hooge Graven), Rixt Kingma (Groene Ster), Hennie Mulder (Nederlandse Golfkrant Toernooi), Bert Feenstra (winnaar Montenmedio), Ton Overwater (Golf4all Harderwijk), Gavin Baptiste (Artland), Thomas van Zijl (Wouwse Plantage), Michel de Mooy (Tespelduyn), Gijs Jan Vermeij (Dirkshorn), Fons de Groot (Sluispolder) en Anneke Oudshoorn (Habichtswald). Feest dus voor de winnaars maar eigenlijk gold voor iedereen: Het was Una Gran Fiesta!

Deel van het Fairplay Hotel in Benalup

 Fairplay Golf

Hoofdingang van de hacienda Montenmedio